Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Υγεία πάνω από όλα



Η σωματική άσκηση με αθλητισμό, γυμναστική, σπορ και παιχνίδια είναι σημαντική, για την πρόληψη σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, ο καρκίνος, η ψηλή πίεση, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η οστεοπόρωση.
Ο αθλητισμός και τα σπορ στα παιδιά συμβάλλουν στο να έχουν υγιή οστά, αποτελεσματική λειτουργία της καρδίας και των πνευμόνων, καλύτερες κινητικές ικανότητες και υψηλότερου επιπέδου γνωσιακές ή άλλες πνευματικές λειτουργίες.

Στους ηλικιωμένους, η τακτική σωματική άσκηση συμβάλλει στην πρόληψη των καταγμάτων και των πτώσεων και μειώνει τις επιδράσεις της οστεοπόρωσης. Επιπλέον βελτιώνει τις λειτουργικές τους δυνατότητες, βοηθά στη διατήρηση της αυτονομίας τους και τους προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα σπορ, ο αθλητισμός και η σωματική εξάσκηση έχουν θεραπευτικό ρόλο για την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχολογικών παθήσεων. Επίσης επηρεάζουν θετικά την εξέλιξη των ασθενών με κατάθλιψη.

Χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τρέχει καθημερινά έναν Μαραθώνιο και να σηκώνει τα εκατοντάδες κιλά σε βάρη, αλλά κάνοντας μια απλή, ολιγόλεπτη αλλά μεθοδική άσκηση, μπορεί να βελτιώσει την Φυσική του κατάσταση και την δύναμή του με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη υγεία με λιγότερα προβλήματα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου